Anund Roheim

2016 28. juli Ese bygg bøk hjort Nils Ese Anund Roheim 007

Kan ikkje forstå anna enn at Anund Roheim var ein av våre fremste spelemenn. Det finst litt om han på nettet, men ikkje so mykje.

Eg har to LP-plater med han, den eine er Vårlengt der Hallvard Kvåle er ansvarleg for produksjonen. Denne plata inneheld slåttar frå NRK’s arkiv innspela i 1950 og 1955, i tillegg transkripsjon frå78-plater, innspela for His Masters Voice i 1948.

Den andre plata er OLD TIME Dance Tunes from NORWAY by Roheim’s Trio.  ( http://www.worldcat.org/title/old-time-gammal-dans-dance-tunes-from-norway/oclc/9514414 )

( Eg kan i farten ikkje finna ut om det finst fleire plater med Roheim, men eg har liksom eit minne om at det skal finnast ei plate der Anund Roheim og Odd Bakkerud spelar. Den eine slåtten skal vera Sjur i Dammen. Var dette ein sokalla EP, og  er det nokon som kan avkrefta dette? )

Eg vil tru at det so snart som muleg vil komma ei ny plate med innspelingar av Anund Roheim – anten på eit norsk eller eit amerikansk plateselskap eller forlag. Noko anna  ville vel vera påfallande

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s


%d bloggarar likar dette: